Kedves Tagtársunk!

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2022 őszétől szociodráma (pilot) képzés indul egyesületünk keretében.

 

Két asszisztensi csoportot hirdetünk párhuzamosan:

1. Teszáry Judith kiképző, szupervizor, Horváth Kata és Pados Eszter szociodráma vezető és kiképző jelöltek vezetésével (Érdeklődni lehet: jteszary@gmail.com és freeszti@gmail.com)

 2. Goda Gyula kiképző, szupervízor,  Blaskó Ágnes, Durst Móni, Galgóczi Krisztina és Kocsi Andrea szociodráma vezető és kiképző jeöltek vezetésével. (Érdeklődni lehet: moni.durst@gmail.com)

 

A képzést mindazoknak ajánljuk, akik a morenói módszert nem csak egyéni fókusszal használnák, hanem oktatási, közösségépítési, szervezetfejlesztési illetve egyéb társadalmi beavatkozásokhoz kapcsolódó célokkal is szeretnék alkalmazni. A szociodramatikus tudás hasznos lehet a pszichodráma csoportok vezetésében is, eszközöket kínál a kulturális, társadalmi, történeti mintázatok átdolgozásához.

Az induló képzés 140 órás (egy tanév), elvégzésével „szociodráma asszisztens” címet lehet szerezni. A csoportok részletes bemutatását alább olvashatjátok, illetve megtaláljátok az MPE honlapján az induló csoportok között: http://www.pszichodrama.hu/indulo-csoportok/

 

Üdvözlettel,

Baják Gábor

elnök

INDULÓ SZOCIODRÁMA ASSZISZTENSI CSOPORTOK (MPE)

2022/2023

  1. Szociodráma asszisztensi csoport

Teszáry Judith, Horváth Kata és Pados Eszter vezetésével

Csoportunkat azoknak a dramatistáknak indítjuk, akik a drámát a pszichoterápiás fókuszon túl, közösségi, intézményi, csoportközi viszonyok formálására is használják/használnák, például a szociális munka különböző területein, az oktatásban, a szervezet- és közösségfejlesztésben.

Várjuk továbbá azokat is, akik pszichodráma gyakorlatukba szeretnék beépíteni a szociodrámát, és szeretnék magukat ezen a területen továbbképezni.

A képzés sajátélmény, elmélet, gyakorló vezetés és projekt kidolgozás illetve hospitálás szakaszokból áll. A csoporttagok szociodráma asszisztensi címet szereznek.  

 

A képzés 2022 augusztus végén indul. Másfél havi rendszerességgel, két napos alkalmakat hirdetünk hétvégi napokon. Javasolt időpontok: 2022 augusztus 26-27, szeptember 17-18,  november 12-13,  2023 január  20-21, 2023 március 18-19.

A képzés helyszíne Budapest.

A képzés díja: 20 ezer Ft/ nap (10 képzési óra)

A jelentkezés feltétele: pszichodráma asszisztens (megkezdett v. lezárt képzés)

A képzésre való jelentkezés határideje: 2022 június 25.

 

A képzés vezetői: 

Teszáry Judith (Pszichodráma és szociodráma kiképző szupervizor), 

Pados Eszter (pszichopedagógus, kriminológus, pszichodráma vezető, szociodráma vezető és kiképző jelölt), 

Horváth Kata (kulturális antropológus, pszichodráma vezető, szociodráma vezető és kiképző jelölt).

Jelentkezés és további információk az induló képzésről:: jteszary@gmail.com, freeszti@gmail.com, horvathkata@hotmail.com.

SZÓRÓLAP

 

  1. Szociodráma asszisztensi csoport

Goda Gyula, Blaskó Ágnes, Durst Móni, Galgóczi Krisztina és Kocsi Andrea vezetésével

 

Szociodráma asszisztensi képzés dramatistáknak, akik – az egyéni önismereten túl –  különböző közösségekben, intézményekben, a helyi vagy közéleti helyzetek, kérdések megértésén és megoldásán szeretnének csoportokkal dramatikusan dolgozni. Vagy egyszerűen csak egy témát minél több perspektívából körüljárni, megérteni egy csoporttal közösen.

Négy szociodramatista, egy kiképző és a csoport teszi össze a tudását, hogy megértse a különböző terepeken való drámázás kérdéseit, módszertani specifikumait. Azon dramatisták jelentkezését várjuk, akik:

 

  • szeretnének egy izgalmas műhelymunka részesei lenni
  • szisztematikusan megismerkedni a szociodráma gyakorlati lépéseivel, elméleti kérdéseivel és etikai problémáival
  • konkrét megoldásokat szeretnének arra, hogy az általuk preferált terep kihívásaira milyen módszertani válaszok lehetségesek
  • nem bánják, hogy a csoport egyben a szociodráma kiképző jelöltek képzésének a tere is, azaz, hogy részesévé válnak egy közösségi tanulási folyamatnak is

 

keretek:

 

  • havi egy képzési nap, hétfői napokon (2022-ben: 09.26., 10.10., 11.21., 12.12.)
  • 20.000 Ft/alkalom, amelynek egy részét a kiképzők a szociodráma fejlesztésére és népszerűsítésére ajánlják fel 
  • Vezetők: Blaskó Ágnes, Durst Móni, Galgóczi Krisztina és Kocsi Andrea szociodráma vezető és kiképző-jelöltek, valamint Goda Gyula kiképző, szupervízor
  • érdeklődni: moni.durst@gmail.com 

 

A 140 órás képzés elvégzésével szociodráma asszisztensi címet kaphatnak azok, akik már pszichodráma asszisztensek.

Várjuk jelentkezésed ezen az űrlapon

SZÓRÓLAP