MEGTARTÓ ERŐ

2023 októberében elindult a Magyar Pszichodráma Egyesület új szociodráma projektje

Projekt vezető: Horváth Kata (MPE), Pados Eszter (MPE), Hoffmann Krisztina (NANE), Lázár Irén (SZOMARO)

 

A Magyar Pszichodráma Egyesület 2023-2025 között egy a szociodráma módszerén alapuló projektet valósít meg, amelyben több más civil szervezettel működik együtt: Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe), a Szomolyai Magyar Roma Egyesület (SZOMARO),  a Bagázs Egyesület és a Sajátszínház – Szívhangok Társulattal.

A projekt az Európai Bizottság Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) programjának részeként Magyarországon életre hívott Közös Értékeink Program keretében valósul meg.

 

A projekt célja hátrányos helyzetű anyák és gyerekeik védelmének erősítése a szociodráma és egyéb részvételi módszerek segítségével az ellátórendszerben. A projekt során egy módszertani fejlesztő stáb a szociodráma módszeréből, az “Erő a változáshoz” módszertanból illetve a helyi roma szervezetek által alkalmazott egyéb közösségfejlesztő eljárásokból alakítanak egy olyan csoportmódszertant és forgatókönyveket, amelyeket roma női csoportokban és az ellátórendszer dolgozóinak körében lehet alkalmazni. A projekt során 4 helyi csoporttal dolgoznak majd, képzéseket tartanak csoportvezetőknek, és egy módszertani kiadványt állítanak össze. A projektről dokumentumfilm is készül.

 

A projekt stáb tagjai: Báder Renáta, Bencsik Nóra, Csörgő Andrea, Galambos Anita, Horváth Judit, Horváth Zsanett, Jámbor Zita, Kapala Maja, Kapás Tibor,  Nagy Zsuzsanna, Proics Lilla, Regös Nóra

 

A projekt hivatkozási száma: CERV-P-2023-0240

További információ: sajatszinhazregina@gmail.com