Közelség, távolság: intimitás

Közelség másokhoz és önmagunkhoz
 
 
 
Az intimitás az élet alapvető hozzávalója, élesztője. Lehetősége ott van mindenhol: baráti kávézásokban, önmagunkkal való viszonyunkban, otthonunk berendezésében, gyerekünkkel közös legózásban, előadásainkban, messenger üzeneteinkben, beszédünkben, járásunkban, szeretkezéseinkben. Rajtunk áll, hogy élünk e vele, hogy merjük-e, tudjuk-e vállalni a vele szükségszerűen együtt járó közelséget, kiszolgáltatottságot, sebezhetőséget, kapcsolódást. Ha merjük és tudjuk, életünk felmelegszik, puhává és áramlóvá válik. Ha nem, elszigetelünk és elszigetelődünk.
 
Ezen a workshopon saját intimitásunkhoz lépünk közel. Megismerjük, mit kaptunk örökül ott, a kezdetekkor. A közelség, a látottság biztonságát vagy inkább mindezek fenyegetését? Megnézzük, mi történt azóta vele. Hogyan hatottak ránk azok, akiket később közel engedtünk magunkhoz és akikhez mi is közel léptünk? Tanultunk tőlük és növekedtünk? Gyógyultunk vagy tovább sebződtünk? Szembenézünk azzal, hogy most, felnőttként, hányadán állunk intimitásunkkal. Meg tudjuk engedni magunknak a közelséget, a kiszolgáltatottságot, a kapcsolódást? Vagy inkább visszariadunk és különböző kerülő utakat választva elszigetelünk és elszigetelődünk?
 
Vezetők: Hunya Csilla, Aszalós Péter
 
Helyszín: Budapest
 
Időpont: 2020. szeptember 26-án. 9.30-18.30 között.
 
Ár: 23.000 Ft. (emailben és előre utalással)
 
A workshop 10 órában számítható be a Képzési Rendnek megfelelően a nem kötelező témájú workshopok közé a felsőfokú pszichodráma képzés részeként.
 
Esemény a Facebookon.
 
Jelentkezés és további információk:
Aszalós Péter, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36204513838
Hunya Csilla, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36304994492

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu