Csoportjáték a mostoha technika - csoportdinamika 1 napos workshop

A csoportjáték alkalmazásának lehetőségei pszichodráma csoportban
 
 
Workshop vezetők:

- Dr. Rapcsányi Éva kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervizor
- Vékássy Timea pszichodráma vezető, pszichológus
 
 
Workshop leírása:
 
Az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy sokaknak nehézséget jelent a csoportjáték vezetése, s ez által háttérbe szorult a csoportjáték alkalmazása a protagonista játékkal szemben. Mintha a vezetők nem tartanák elég értékesnek a csoportjátékra „elpazarolt” időt. Akadályozza a csoportjáték alkalmazását az is, hogy igen szűkös a vezetők csoportjáték repertoárja, ill. nem találják a megfelelő dinamikai helyét a csoportfolyamatban. 
 
Ezen a workshopon a csoportdinamikában megjelenő különböző csoport-szituációkhoz kapcsolódó lehetséges csoportjátékokat mutatunk be. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a csoport fejlődési fázisaihoz hogyan illeszthető egy-egy csoportjáték. Kitérünk az egyes csoportjátékok lehetséges céljára a csoport különböző fejlődési fázisaiban.  Demonstráljuk a csoportjáték felépítését, vezetését, feldolgozását.
 
Célunk, hogy a workshop résztvevői:
- megismerjenek mind több szituáció adekvát csoportjátékot, ez által bővítsék csoportjáték repertoárjukat, hogy a kérdéses helyzetben a legmegfelelőbbet tudják megajánlani a csoportnak,
- rálássanak, hogy a csoportban megjelenő témákat mely módon lehet csoportszinten feldolgozni az individualizáció mellett,
- megtanulják a csoportjátékok szisztematikus feldolgozásának módját.

Időpont: 2020. szeptember 14. hétfő 8.30-17.30
 
Helyszín: Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 80.
 
Résztvevők száma: minimum 14 fő jelentkezése esetén tartjuk meg a workshopot, maximum 20 főt tudunk fogadni. Bekerülés a jelentkezés sorrendjében történik.
 
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1.
 
Jelentkezés: E-mailben:  név, telefonszám, e-mail cím és dramatikus képzettség (folyamatban való részvétel) megadásával az alábbi elérhetőségeken:
Dr. Rapcsányi Éva: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  T: 30/555-0759
Vékássy Timea:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., T: 30/382-6002
 
A workshopon való részvétel a felsőfokú pszichodráma képzés részeként összesen 10 órában csoportdinamika témájú workshopnak beszámítható.

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu