Jótékony célú monodráma workshop

 
Szeretnénk csatlakozni az SMA-val küzdő kisfiú, Hosszú Levente számára rendezett országos gyűjtéshez, ezért workshopot hirdetünk, melynek teljes bevételét Levente alapítványának ajánljuk fel. Levente egy gerincvelői izomsorvadással diagnosztizált kisfiú, akinek egy elképesztően drága (700 millió forintos) kezelést kellene megkapnia, hogy esélye legyen a gyógyulásra. Egy hasonló betegségben szenvedő kisfiú esetében nemrég megtapasztaltuk, hogy a közadakozás megoldást jelenthet a megoldhatatlanra: sok kicsi sokra megy alapon sikerült összeszedni a pénzt. Most mi is szeretnénk csatlakozni ehhez a szándékhoz, ezért hirdetünk workshopot, hiszen mi ehhez értünk. (további információ: https://www.facebook.com/LeventeSMA2/)

Workshop témája: Diagnosztikus munka a pszichodrámában - hogyan használhatók a pszichodráma technikák a diagnosztikában
 
Absztrakt:
A csoportszervezés során, illetve egyéni tanácsadói/terápiás helyzetekben is újra és újra felmerül: kit vegyünk be, és kit kellene tovább küldenünk más szakemberhez. A klinikai szakemberek sokféle eszközzel rendelkeznek ennek körüljárására, általában azonban nem pszichodramatikus interjút folytatnak a klienseikkel, hanem valamilyen más módszertől "kölcsönöznek" eszközöket, leggyakrabban tisztán verbális interjút végzünk.
Workshopunkra várjuk azokat a végzett vagy képzésben levő pszichodramatistákat, akik szeretnék megtapasztalni, hogyan lehet következtetéseket levonni a dramatikus eszköztárat használva, avagy: mit árulnak el a pszichodráma-technikák a kliensünkről?
A workshop elméleti és gyakorlati (kiscsoportos) munkát foglal magában.
 
Keretek:
időpont: Január 18, szombat, 10-18 óráig
részvételi díj: 10000 Ft, amit Hosszú Levente alapítványának kell átutalni október 31-ig!
A workshop 3 jelentkezővel már elindul, maximum 15 fővel tudunk dolgozni.
 
Jelentkezés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
FONTOS: jelentkezés után küldünk visszajelzést, és a résztvevők vállalják, hogy október 31-ig átutalják a teljes összeget a megadott alapítványi számlaszámra, közleményben a "jótékonysági pszichodráma workshop" megjelöléssel, a gyógykezelés ugyanis csak Levente 2. születésnapja előtt kezdhető meg. A workshopon való részvétel feltétele a banki bizonylat bemutatása.

Csáky-Pallavicini Krisztina pszichodráma pszichoterapeuta
Sáfrán Zsófia pszichodráma pszichoterapeuta
 
 
A workshop a Képzési Rendnek megfelelően a felsőfokú képzés részeként 10 órában beszámítható a nem kötelező téműájú workshopok közé.

Hírek

Nyári zárvatartás 2020.

Kedves Kolléga!

 

Értesítünk, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig irodánk zárva tart.

Augusztus 31-től ismét a megszokott ügyfélfogadási időpontokban tartunk nyitva, vagyis hétfőnként 9 és 11, csütörtökönként 15 és 19 óra között.

Szép nyarat kívánunk!

 

Üdvözlettel:

MPE Vezetőség

 
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Nyári gyermekpszichodráma csoportok

Csoportok korosztály szerint alsósoknak, felsősöknek, kamaszoknak júliusban és augusztusban:

 

 

 

 
Kamaszcsoportok júliusban

Félnapos kamaszcsoportok indulnak 6.-8. osztályos, illetve 15-17 éves korosztálynak.

 

Bővebben...  
Ügyfélfogadás júniusban

Kedves Érdeklődők!

2020. júniusában az ügyfélfogadás csütörtökönként 17-19 óra között lesz.

Üdvözlettel:

MPE ügyfélszolgálat

 
Szociodráma online - demonstráció június 8-án

Az MPE Szociodráma Munkacsoport néhány tagja módszertani demonstrációt hirdet dramatistáknak, melyben bemutatja, hogyan kezdett szociodramatikus eseményeket vezetni különböző terepeken online.  Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu