A szeretet meggyötör, a szeretet életre kelt
A találkozás, mint teremtés a pszichodrámában

 

Teresa M Brown Glasgowban élő, elismert pszichodráma pszichoterapeuta és képzőművész, Budapesten tart workshopot a Magyar Pszichodráma Egyesület Nemzetközi munkacsoportjának szervezésében.

 

Teresa művészként és terapeutaként szeret kísérletezni és egy ilyen alkalomra hív most minket is. A felmerülő témákra, csoportdinamikai helyzetekre analitikus érzékenységgel fókuszál. A csoportanalitkus fogalmakat élővé és átélhetővé teszi a közös munka folyamán, lesz alkalom az elméleti rátekintésre és a gyakorlati átélésre is. A workshopon azzal fogunk dolgozni, ami az itt és most-ban megjelenik – érzelmi lenyomataink vezérfonalán haladunk közösen a kiváncsiságunk által vezérelve.

Az alkalom központi témája, hogy a fejlődés és a valódi szeretet megtapasztalása nem lehetséges fájdalom nélkül. “Kezdetben volt a találkozás.” írta Moreno, hiszen szerinte minden csak a találkozások által születhet. De akkor létezik pszichodráma fájdalom nélkül? És mi ennek a találkozásnak az alkímiája? Hogyan lehet létrehozni azt a pillanatot, amiben kettő vagy több ember valóban összekapcsolódik, valóban látja és érzi egymást és létrejön valami új?

A workshopon közösen fogunk egy olyan teret megalkotni, ahol bátran lehet a témával kapcsolatban kísérletezni, fejlődni – anélkül, hogy bárki megsérülne. Ugyanakkor nem felejtjük el, hogy minden, ami velünk történik egy nagyobb szocio-kulturális jelenség része, ezzel különösen erősen kapcsolatba kerülhetünk ezen a  workshopon.

Állj fel a székből és csatlakozz Teresa izgalmas, kísérletező munkájához, tedd bele magad a nagy egészbe!

 

Teresa M. Brown rendszeresen tart képzéseket a világ minden táján, workshopjai elérhetőek Londonban, Írországban, Görögországban, Hong Kongban, Dél-Afrikában és Kanadában is. Kiképző pszichodráma terapeuta és szupervízor az UKCP (Angol Pszichoterápiás Egyesület), és a BPA (Angol Pszichodráma Egyesület) nevű szervezeteknél. Emellett vizsgáztatóként dolgozik a London School of Psychodrama londoni és hongkongi intézményeiben.

Műalkotásait megismerhetitek a honlapján: http://teresambrownart.com/

 

Részletek

Időpont: Teresa két workshopot is tart majd nekünk, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő időpontot. A workshopok kétnaposak és minden nap 9-16:30-ig tartanak.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Létszám: max. 20 fő

A workshopra szeretettel várjuk más módszerben jártas pszichológusok jelentkezését is.

Árak:

A Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak:

Early bird (ápr. 20. – máj. 4.): 55.000,- Ft

Teljes árú részvétel (máj 5-től): 60.000,- Ft

(Ha pszichodramatista vagy, de nem tudod, hogy áll a tagságod, akkor jelentkezés után visszajelzünk.)

Jelentkezés nem egyesületi tagoknak május 5-től: 65.000,-

(Nyugodtan küldd el a jelentkezésed hamarabb, és ha május 5-én van szabad hely, értesítünk a lehetőségről.)

 

Jelentkezés a következő linkeken lehetséges:

Workshop 1: jún 6-7.

Workshop 2: jún 9-10.

 

További információk: dramalab.budapest@gmail.com

Légy része a közösségnek, jelentkezz be a Facebook eseményre.

Üdvözlettel,
Baják Gábor 
elnök