A Monodráma Munkacsoport tevékenységei

A Monodráma Munkacsoport különböző szakmai tevékenységeket vállal fel, amelyek alapvető célja a monodráma népszerűsítése és elterjesztése a hazai szakmai gyakorlatban. A tevékenységi körök az eltelt idő során egyre szélesebb területeket ölelnek fel, az ismeretterjesztő workshopoktól, szakmai találkozóktól a képzésekig, publikációk megjelenésének serkentéséig bezárólag.

A munkacsoport fő tevékenységi körei:

• A szakmai információáramlás biztosítása a monodrámával foglalkozó szakemberek, illetve az érdeklődők számára. A tagok rendszeres időközönként körlevélben értesülnek az aktualitásokról, az érdeklődők tájékozódhatnak a monodrámáról az elkészült honlapról.

• Szakmai találkozók lehetővé tétele a szakmai eszmecsere és fejlődés érdekében.

o A rendszeresen szervezett Szakmai esteken különböző témák kerülnek feldolgozásra, illetve szakemberek mutathatják be munkájukat a többiek számára.

o Esetmegbeszélő csoport is működik, ahol segíteni tudják egymást a kollégák munkájukban.

• A munkacsoport egyik fő céljául tűzte ki a monodrámával kapcsolatos különböző szintű képzések kidolgozását.

o Így tevékeny részt vállalt a hazai monodráma curriculum kidolgozásának serkentésében is. Ezáltal alakult meg 2015 novemberében a kiképzőkből álló Monodráma Grémium, akik más monodrámában jártas szakemberekkel együtt kidolgozták a képzés „pilot” curriculumát. (részletesebben lsd: Monodráma képzés, Grémium) Az első pilot képzés már zajlik, a következőre itt lehet jelentkezni, és bővebb információkat megtudni (pilot 2)

o A munkacsoport tagjai ezen kívül is szerveznek workshopokat, melyeknek célja egyrészt a monodrámában való általános jártasság elősegítése, másrészt egy-egy speciális téma feldolgozása, az ehhez kapcsolódó monodramatikus ismeretek és konkrét technikák megismertetése a résztvevőkkel.

• A munkacsoport fontos tevékenységei közé tartozik a szakmai fórumokon, konferenciákon való megjelenés is, ahol akár a monodráma elméleti kereteinek részletét kiemelve, akár egy-egy gyakorlati technikát bemutatva adja át az ismereteket.

• Lényegesnek tartjuk a monodrámával kapcsolatos publikációk összegyűjtését, közzétételét is, erre a honlapon is lehetőséget nyújtunk (lsd. Monodráma publikációk link). Kapacitáljuk az egyéni pszichodrámában jártas szakembereket, hogy monodramatikus munkájukkal kapcsolatos tapasztalataikat, elgondolásaikat publikálják

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu