Monodráma pszichoterapeuta, vezető és tanácsadó képzés

2024-ben elindul a sikeres pilot csoport és a monodráma képzési rend életbelépése utáni első monodráma kiképző csoport! A képzés a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében, a Képzési rend 9. fejezete szerint folyik (ld. KR 2023 | pszichodrama.hu ).

A monodráma képzés ráépített képzésként működik, melynek során a pszichodráma vezetői vagy pszichodráma pszichoterapeutai végzettség egészül ki az egyéni helyzetre való alkalmazhatóság és az egyéni pszichoterápiás vagy egyéni tanácsadási folyamat szükséges kompetenciáival.

A képzés vezetői:

Pintér Gábor PhD. (kiképző pszichodráma pszichoterapeuta és szupervízor kiképző monodráma pszichoterapeuta és szupervízor) és

dr. Kapás Katalin (mentálhigiénés szakember, jogász, pszichodráma vezető, monodráma tanácsadó)

A kiképző csoport 2024 őszén, szeptember elején indul, havonta 1 teljes napon.

A képzés időtartama összesen 180 óra (min. másfél év alatt).

  • 60 óra elmélet és az ezt tematikusan kísérő
  • 110 óra monodráma gyakorlat,
  • + vezetői gyakorlat kliensekkel,
  • ehhez kapcsolódóan min. 10 óra egyéni szupervízió,
  • + egyéni monodráma sajátélmény megszerzése (ez min. 20 óra).

A pszichoterapeuta végzettséggel rendelkező kolléga a monodráma képzés elvégzésével monodráma pszichoterapeuta címet nyerhet el. A klinikai szakpszichológusok a monodráma pszichoterápiás képzési ág sikeres elvégzése után monodráma vezetői tanúsítványt kapnak, melyet az alapvégzettségüknek megfelelő módon használhatnak. Más segítő foglalkozásúak (pszichológus, tanár, lelkész, mentálhigiénés szakember, szociális munkás stb.) a monodráma tanácsadó képzésre iratkozhatnak be, és monodráma tanácsadó tanúsítványt kapnak.

Várjuk a felsőfokot végzett dramatikusok jelentkezését! A jelentkezés sorrendje is számít! A csoportba kerülés előtt mindenképpen szükséges egy egyéni első interjú.

Regisztráció emailben: kapaskata18@gmail.com, rövid motivációs levéllel és alapadatokkal.

Telefonon is nyugodtan kereshettek minket, minden kérdésre igyekszünk válaszolni.

Tel.: 06 20 329 1012 (Gábor) 06 20 956 7967 (Kata)