Kongresszusi előadók, workshopvezetők 2023

Kongresszusi előadók, workshopvezetők

A 2023. kongresszus előadói és workshopvezetői:

Ajkay Klára PhD

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízkor. Kiképző pszichoanalitikus.

Baják Gábor

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

mentálhigiénés szakember

Bakonyi Zsófia

Bakonyi Zsófia

nyelvtanár

bibliodráma vezető, pszichodráma asszisztens

 

Bakonyi Zsófia vagyok, angol szakos nyelvtanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma asszisztens, bibliodráma vezető. Magántanítás mellett szívesen vezetek szülőknek, nevelőknek csoportokat, melyekben az együttérzést segítő vizualizációs technikát (forrás: Kim John Payne: Magunkat neveljük c. könyve) is alkalmazzuk. Nagyon szeretem a bibliodrámát, vezettem több helyen csoportokat, jelenleg alkalomszerűen teszem ezt.

Balázs Ambrus

Balázs Ambrus

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta, pszichodráma vezető

 

Balázs Ambrus vagyok klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta és pszichodráma vezető. A pszichodráma volt az első terápiás módszer, amivel találkoztam, és azóta az életem szerves részévé vált. Az utóbbi időben főleg avval foglalkozom, hogyan lehet átadni a módszer alapjait és szeretetét a pszichológus hallgatóknak.

Beleznai Györgyi

klinikai szakpszichológus
pszichodráma vezető, kiképző monodráma vezető

Klinikai szakpszichológusként és pszichodráma vezetőként megszerzett tudásomra alapozva kezdtem képződni monodráma specifikus irányba. Motivációm alapja volt, hogy a pszichodráma hatékonyságát és cselekvésközpontúságát be tudjam építeni az egyéni folyamatokba is. Mindennapi tapasztalásom, hogy a monodráma alkalmazásával klienseimet valóban hatékonyabban tudom támogatni elakadásaik felismerésében, a megoldások kidolgozásában, mentalizációjuk differenciálódásában. Az elmúlt évek tapasztalata folyamatosan visszajelzést ad számomra a módszer hatékonyságáról, ami számomra is állandó motivációt jelent.

Bordás Éva

szociális munkás

pszichodráma vezető, monodráma tanácsadó, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, mediátor

Csutak Zoltán

pszichodráma vezető

 

Csutak Zoltán vagyok, a pszichodráma mintegy két évtizede része az életemnek. Csoportvezetőként a civil csoportok mellett olyan speciális területeken is kamatoztattam a dráma-technika hatékonyságát, mint a büntetés-végrehajtás vagy a szervezetfejlesztés. A pszichodrámáról több publikációm is megjelent.
2022-től Budapesten élek.

Dr. Daubner Béla

kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor

Drinóczky Viktória

Kiképző gyermekpszichodráma vezető

Erdei Kata

pszichodráma vezető, kiképző gyermekpszichodráma vezető szupervízor

Gaál Roland

pszichodráma vezető, monodráma tanácsadó

 

26 éve ismerkedtem meg a pszichodrámával, 25 éve vezetek csoportokat, 15 éve pszichodráma csoportokat is. Tréneri munkám középpontjában a személyes kompetenciák fejlesztése, az önsegítő folyamatok, valamint a csoportdinamikus megközelítések állnak. Ezek a keretek hatással vannak pszichodramatikus munkámra is, a tréningcsoportokkal kapcsolatos ismereteimet szeretem integrálni a pszichodráma csoportok vezetésébe is. Izgalmasnak tartom és gyakran alkalmazom Moreno eredeti eszközrendszerét (pl. rögtönzés), de szívesen integrálok be egyéb eszközöket is (pl. csoportcentrikus pszichodráma). Hiszem azt, hogy szakmai elakadásainknál a legegyszerűbb út – a szupervízióval párhuzamosan – ha visszanyúlunk ahhoz, amit Moreno mondott, tett, alkotott.

 

 

Galgóczi Krisztina PhD

esztéta, transzgenerációs coach

pszichodráma vezető és szociodráma-vezető, senior transzgenerációs terapeuta ( A. A. Schützenberger International School of Transgenerational Therapy 2016-23), resztoratív facilitátor

 

Pszichodráma- és szociodráma-vezető, esztéta, transzgenerációs tanácsadó. A morenoi akció módszerekben elsősorban a rendszerben gondolkodás érdekli, az ahogyan a rendszer egyes elemei hatnak egymásra, illetve annak felismerése, hogyan lehet egy rögzült működési módot mozgásba hozni és megváltoztatni. Ennek lehetőségeit keresi egyéni (pszichodráma),  családi (genodráma) és társas-társadalmi szinten (szociodráma). A Szociodráma szekció vezetője.

Goda Gyula

pszichológus

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

Golmitz-Varga Veronika

pszichodráma asszisztens, autogén tréner

pszichológus

György Kata

közgazdász, angol tanár, családállító

pszichodráma vezető

 

Töröm a fejem… Vajon mi az, ami a legjobban be tudná mutatni, hogyan is vagyok társ, kísérő mások mellett, az önismeret göröngyös útján? És ahogy így töprengek, épp kapok egy üzenetet, valakitől, akinek szakmailag a legtöbbet köszönhetem. Azt írja, valamire reagálva, hogy “mindenből szeretetet faragsz”.
Minden önismereti eszköz amit a megtanultam, attól lesz gyógyító a kezeim között, mert a szívemből indul minden mozdulat, amit velük megteszek.
A pszichodráma több, mint 20 éve szerves része az életemnek. Köszönhetek neki bátorságot ahhoz, hogy változtassak az életemen, erőt ahhoz, hogy szembe nézzek az árny oldalaimmal, mintát a hitelességhez, kapcsolatokat, közösséget. A pszichodráma a sorsomból fakad, de az utammá vált.
Az életemet mélyen itatja át az integrál szemlélet, ami nem csak az önismereti munkáimat támogatja, hanem az életem minden területén jelen van. Mediátorként dolgozom párokkal, családokkal, és resztoratív konfliktuskezelési köröket tartok (iskolai) közösségekben. A Zen pedig évek óta segít a pillanatban tartani.

Horváthné Pozsár Beáta

klinikai szakpszichológus

Kiképző gyermekpszichodráma vezető

Hajósi-Vámos Gyöngyi

pszichodráma vezető

Jánossy Bence

Jánossy Bence

pszichodráma asszisztens, cselekvésorientált team coach

 

Jánossy Bence szervezetpszichológus, szervezetfejlesztési tanácsadó, cselekvésorientált egyéni-, csoportos- és team coach, pszichodráma asszisztens és vezető jelölt. A Magyar Pszichodráma Egyesület vezetőségi tagja, a Szociodráma Szekció vezető helyettese.

Az emberi és szakmai tartásomat három vezérelv biztosítja: a bölcsesség, az igazság és a szeretet elve. Ezek fényében munkám lényege:
biztos tér tükre
hol tetteid medrében
valód feltámad

Jávorszky Eszter

pszichológus

Pszichodráma vezető

 

Az ELTE-n végeztem pszichológia szakon. Az egyetem elvégzése után a hajléktalan ellátásban dolgoztam egyéni és csoportos felállásban jellemzően függőséggel és egyébb mentális problémával küzdő emberekkel, illetve az őket segítő szociális munkásokkal. Ezt követően több jászsági családsegítőben támogattam hátrányos helyzetű családokat. Munkám során mindig izgalmas kihívás volt számomra, hogy közös hangot találjak a legkülönfélébb emberekkel és elnyerjem bizalmunkat ahhoz, hogy kísérhessem őket önismereti útjukon. A pszichodráma módszere különösen közel áll szívemhez, mert a verbálison túl is gazdag eszköztárral rendelkezik. A kísérés itt lehet fizikai és valódi, ami a kapcsolódás egy más minőségét teszi lehetővé. Gazdagabb aktívabb és kreatívabb. Hiszek a kapcsolat megtartó erejében. Hiszem, hogy az élmények láthatóvá válása tehermentesít és segít megérteni helyzetünket. Hiszem, hogy az elkötelezett segítői kapcsolatban mindenki képes rátalálni külső és belső erőforrásaira, amit céljai szolgálatába állíthat.

Kajzinger Róbert

Kajzinger Róbert

pszichodráma asszisztens

 

Pszichodráma asszisztens vagyok, alkalmazott egészségpszichológiai pszichológus. Dolgozom egyénileg és csoportokkal is.

Kalóczkai Andrea

orvos, pszichoterapeuta

 

Orvos, pszichoterapeuta vagyok. Pszichodrámában képződtem. Több analitikusan orientalt terápiába van tapasztalatom. A mesékkel való megismerkedésem fordulópont volt a terápiás munkámban. Később kialakitottam, és tanitom a saját módszeremet, a Tárogató Mesedráma Önismereti és Terápiás módszert, ami minden eddigi tanulásom, és tapasztalatom összegzése.

 

Dr. Kapusy Kata PhD

termékmenedzser, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember

pszichodrámavezető

 

Nagyon szeretem az életet, és minden velejáróját. Szeretem hallgatni, megismerni az embereket – úgy igazán. Szakmai és önismereti folyamatom fontos állomása volt a mentálhigiénés képzés és a pszichodráma. Jelenleg család és párterapeutának tanulok. Szeretem az új dolgokat, a kihívásokat, a fejlődést.  Aktív pszichodráma vezető vagyok, és mellette a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszéken dolgozom oktatóként, élménykutatóként és többek között csoportdinamikával foglalkozom.

 

Kepes András

író, egyetemi tanár

Kiss György Ádám

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

 

Kiss György Ádám kiképző pszichodráma vezető, szupervizor. A magyarországi playback színházi mozgalom megálmodója, elindítója és a közösség egyik fejlesztője, több playback színház születésénél jelen volt. A Rögtönzések Színháza (1992-2000) alapítója és vezetője, az Üveggyöngyjáték Playback Közösségi Színház művészeti vezetője, a Budapesti Playback Színházi Iskola – Közösségi Tér vezetője. A taizéi, a református és a buddhista életszemlélet integrálását szívügyének tekintő szabad gondolkodó.

 

Kritikai Pszichodráma Módszertani Munkacsoport

Tagjai:

 1. Molnár Erika – pd vezető, munkacsoport vezető
 2. Dr. Borsfay Krisztina – pd vezető
 3. Csuvik Gábor – pd asszisztens, munkacsoport vezető-helyettes
 4. Ferencz Veronika – pd vezető
 5. Géró Györgyi – pd vezető
 6. Goschler Mónika – pd asszisztens
 7. Dr. Győrfy Judit – pd asszisztens
 8. Hartyándi Mátyás – pd asszisztens
 9. Horváth Rita – pd asszisztens
 10. Menyhárt Felícia – pd asszisztens
 11. Palásti Júlia – pd vezető
 12. Rózsavölgyi Rita – pd asszisztens
 13. Rücz Ágnes – pd vezető
 14. Szathmári Edit – pd vezető
 15. Závoczky Henriett – pd vezető

 

A Kritikai Pszichodráma Módszertani Munkacsoport egy hosszabb előkészítő folyamat után 2022. novemberében alakult és kezdte meg működését.
A pszichodrámában megjelenő szerepeket és pszichés tartalmakat rendszertudatos megközelítésben szemléljük, és nem kizárólag az egyén szintjén, hanem tágabb társadalmi kontextusba ágyazva vizsgáljuk.

Célunk a pszichodráma eszköztárát bővíteni olyan módszerekkel, technikákkal és eljárásokkal, amelyek az egyéni megéléseket és az ezeket tartalmazó társadalmi környezet együttesét teljes komplexitásában figyelembe veszik, és ezen keresztül tudnak hatást gyakorolni a résztvevőkre.

Lackó Zsuzsa

Lackó Zsuzsa

klinikai szakpszichológus, pszichodráma pszichoterapeuta

Lackó Zsuzsa vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichodráma pszichoterapeuta. Kamaszkorom óta része az életemnek a pszichodráma, hatékony és izgalmas módszernek tartom. Vezettem/vezetek betegcsoportokat, önismereti és egyetemi csoportokat is. Legújabban pedig nagyon élvezem, hogy magam is újra csoporttag is lehetek.

 

Lászlóffy Julianna

klinikai szakpszichológus

pszichodráma vezető, pár és családterapeuta

 

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető, pár és családterapeuta, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBT+ Pszichológiai Szekciójának alapító tagja

Lélfai Gyöngyvér

pszichodráma asszisztens és gyermekpszichodráma asszisztens

 

Lélfai Gyöngyvér pszicho-, szocio- és gyermekdramatista, közgazdász. A társas kapcsolatok és kommunikáció működtetésének eszközeit keresi, így talált rá a szociodrámára is. A szociodrámával az egyén felelősségét vizsgálja a különböző közösségekben, kezdve a család mint alapvető közösségtől a társadalom egészéig. Elkötelezett ember-hívő.

Mihály Blanka

Kiképző gyermekpszichodráma vezető

 

Molnár Károly

pszichodráma asszisztens

 

Apa, autonóm férfi, egy nő társa. Az Ember és az élet szerelmese, maga az állandó változás és megújulás. Életem egyik legfontosabb feladatának látom a férfi női kapcsolat szentségének gyógyítását.

Törekszem, hogy munkám az emberek érzékelését, személyi erejét és akaratát fejlessze. Vágyom arra, hogy minél több ember álljon autonóm módon a saját tengelyében, miközben mélyen összekapaszkodik családjával és embertársaival.

Hiszem, hogy van az életnek olyan síkja, ahol az élettel együtt rezdülve, áramolva, bőségben tudunk együtt létezni gyönyörű bolygónkkal és a rajta lakó embertársainkkal, tisztelve egymás autonómiájának határait.

Egész életemben kísérleteztem, vállalkoztam, bukást és kudarcot egyaránt megélve. Az elmúlt 6 évben egyéni és szervezeti önismerettel foglalkoztam néhány nagyobb szervezetfejlesztés projektek mellett.

Szervezeti szinten az agilitás, illetve az erőszakmentes kommunikáció a kedvenc keretrendszerem, önismeretben pedig a pszichodráma, bodywork, családállítás és somato respiratory integration eszközeire támaszkodom.

Móra László Xavér PhD

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

kiképző pszichodráma pszichoterapeuta szupervízor, pszichoanalitikus, kiképző áttétel-fókuszú  (TFP) pszichoterapeuta szupervízor

 

Kiképző pszichodráma pszichoterapeutaként a Grund Pszichodráma és Pszichoterápiás Műhelyben önismereti csoportokat, pszichodráma képzést és monodrámát tartok. Egyéni munkámban meghatározó még a pszichoanalízis és az áttétel-fókuszú pszichoterápia. Sokat foglalkozom személyiségzavarral küzdők pszichoterápiájával. Gyakorlati munkám mellett az ELTE Pszichológia Intézetében egyetemi adjunktusként oktatok.

Nagy Zsuzsanna PhD

bölcsész, neveléstudomány, filozófia

pszichodráma vezető, kiképző, szupervízor

 

Kiképző pszichodráma vezető és szupervízor vagyok, nyugdíjas főiskolai docens. Bölcsészként neveléstudományból szereztem egyetemi doktori címet.
Önismereti és képző csoportokat vezetek.

Német Borbála

pszichológus, integratív pszichoterapeuta

 

Német Borbála, integratív pszichoterapeuta – Az elmúlt 13 évben egyéni és csoportos terápiákat vezet. Korábban a Szent János -, majd a Szent Imre Kórház Pszichiátriai Osztályán, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani- és Bőronkológiai Klinikán. Az utóbbi években a pszichodermatológia területét kutatja ösztöndíjas PhD-jelöltként az ELTÉ-n, e mellett pszichodráma vezető-jelöltként betegcsoportot vezet és a DermaSoul pszichodermatológiai támogató program alapítója.

Dr. Németh Csilla

orvos, pszichoterapeuta

Kiképző gyermekpszichodrama pszichoterapeuta

 

Endokrinológus és pszichoterapeuta vagyok. Kende Hannától tanultam a gyermekpszichodrámát  és a lelkesedést a módszer iránt. Kb 20 éve vezetek gyermek és kamasz pszichodrámát intézményekben és magán keretek között. Az utóbb években az Ali utcai Gyermek és ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs osztályon elsősorban evészavaros serdülőknek tartok pszichodrámát. Kende Hannát idézve “az a jó a gyermekpszichodrámában, hogy mi is élvezzük, hogy játszhatunk”.

dr. Németh Péter
Örkényi Ágota PhD

klinikai szakpszichológus jelölt, pszichodráma vezető

 

Örkényi Ágota vagyok, pszichodráma vezető. Egyetemista koromban ismerkedtem meg a pszichodrámával, akkor még csoporttagként, és a módszer iránti lelkesedésem azóta is tart. A képzés elvégzése után elsősorban egyetemi keretek között szakmai készségfejlesztő csoportokban használtam pszichodramatikus technikákat. Az utóbbi pár évben önismereti csoportokat is vezetek.

Pálfi Judit

Közgazdász, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, tréner, business coach, Watson team coach,

Pszichodráma asszisztens

Perczel Erika

magatartásterapeuta, pszichodráma pszichoterapeuta, kiképző monodráma pszichoterapeuta

 

Pszichiáter, pszichoterapeuta vagyok. Több, mint 25 éve ismertem meg a pszichodrámát és azóta foglalkoztat ennek a nagyszerű módszernek egyéni terápiás alkalmazása. A monodráma munkacsoport vezetőségében is azon dolgozom, hogy a pszichodráma egyéni segítő kapcsolatban való alkalmazása ugyanolyan jelentősséggel bírjon, mint a csoportos pszichodráma és a minőségi munkát biztosító szakmai képzésben vehessenek részt az érdeklődők.

Dr. Pintér Gábor PhD

pszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor, kiképző személyközpontú pszichoterapeuta, kiképző monodráma pszichoterapeuta, szupervízor

 

Pintér Gábor c.egyetemi tanár,  szakmai pályafutása több egyetemhez kapcsolódik (ELTE, SE, DE).  A pszichológiai tudomány kandidátusa a klinikai szakpszichológia és pszichoterápia tudományterületén. Kiképző pszichoterapeuta a pszichodrámában és a személyközpontú pszichoterápiában. 35 éve dolgozik monodrámával és két évtizede annak oktatásával. Kiképző monodráma pszichoterapeuta és szupervízor.

Rózsa Dániel
Rubovszky György Zsolt

pszichodráma pszichoterapeuta

 

Rubovszky György Zsolt vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichodráma pszichoterapeuta és pszichoanalitikus kandidátus. A Kairosz Pszichoterápiás Rendelőben dolgozom egyénekkel és csoportokkal egyaránt. Egyéni módszerem a pszichoanalízis és az analitikusan orientált pszichoterápiák. Ezek közé tartozik a Kernberg és munkatársai által kidolgozott áttétel fokúszú pszichoterápia (TFP), ami kimondottan a személyiségzavarral élő páciensek megsegítését célozza. 1996-ban találkoztam először a pszichodráma módszerével, ami azonnal elengedhetetlen részévé vált életemnek.

Szabó Gabi

szociológus

kiképző pszichodráma vezető és szupervízor

 

Szabó Gabi kiképző pszichodráma vezető, szupervízor. Pszichodramatista coach és coach pszichodramatista. A pszichodráma és a coaching összekapcsolója, a cselekvésorientált coaching képviselője. Harminc éve vezet csoportokat tréner, szervezetfejlesztő, team coach és pszichodráma vezető szerepekben. A Watson Coach Iskola megalapítója, ahol a pszichodramatikus coaching munkát tanítja. Max Clayton tanítványaként erős elkötelezettséggel, bátor kísérletezéssel, elhivatott jelenléttel támogat embereket, csoportokat.

Dr. Szabó Gergely Sándor PhD

egészség szakpszichológus

pszichodráma vezető, integratív hipnoterapeuta

 

21 éves koromban vettem részt az első önismereti pszichodráma csoportomon, pszichológus hallgatóként. Az azóta elmúlt 15 évben töretlen a módszer iránti érdeklődésem és elköteldeződésem. Jelenleg pszichodráma vezetőként tartok önismereti csoportokat. Az érdeklődésem területeim közé tartozik, hogy hogyan lehet a pszichodráma módszerébe integrálni más módszereket és ismeretanyagokat, valamint a pszichodráma tudományos kutatása is.

A pszichodráma mellett 10 éve dolgozom az egyetemi oktatás területén, jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékén dolgozom egyetemi adjunktusként. Ezen kívül 13 éve egyéni tanácsadást tartok egészséges személyeknek, valamint szomatikus betegeknek, ahol az integtegratív hipnoterápia módszerével dolgozom legszívesebben.  2015-ben alkalmazott egészségszakpszichológusi képesítést szereztem, jelenleg a pszichoterapeuta ráépített szakképzésemet végzem.

Szántó Eszter

pszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta integratív pszichoterapeuta, pszichodráma vezető

 

Szántó Eszter: integratív pszichoterapeuta, pszichodráma vezető- Az elmúlt 20 évben Debrecenben és Budapesten pszichodráma vezetőként dolgozik állami gondozottakkal, börtönben-, és civil csoportokkal. E mellett egyéni terápiákat vezet integratív pszichoterapeutaként.

Szalay Zsolt

pszichodráma asszisztens

 

 

Szásziné Fehérváry Anikó

kiképző pszichodráma vezető

 

Teszáry Judith

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

 

 

Dr. Thoma László PhD

pszichodrámavezető és bibliodrámavezető

 

Alapvető közegem a zene, a ritmus, lételemem a mozgás, az aktív, egészséges élet. Szenvedélyem a dramatikus önismereti módszerekkel való foglalkozás. A három szakmai terület, ami meghatározza a gondolkozásomat: a teológia, a pedagógia és a pszichológia. A Gazdagréti Református Gyülekezetben református lelkészként tevékenykedem, a KRE-HTK-n a Valláspedagógiai és Pasztorálpszichológiai Tanszéken adjunktusként dolgozom, pszichodráma- és bibliodráma vezetőként csoportokat vezetek. Legfontosabb kutatási területeimet a három tudomány találkozási pontjainál találtam meg: az önértékelés, önbecsülés működése, a megküzdési stratégiák, a konstruktivista pedagógia, a metamodern narratíva, a reziliencia foglalkoztat leginkább. És persze az élet maga, a valósághoz való kapcsolódás a felfedezés örömével.

 

 

 

dr.Treuer Tamás PhD

orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta

pszichodráma pszichoterapeuta

 

Treuer Tamás: pszichiáter, pszichodráma pszichoterapeuta, szervezetfejlesztési tanácsadó. Pszichodramatikus csoportvezetési tapasztalatom elsősorban önismereti csoportokon, és klinikai terápiás csoportokon alapul, amelyeket evészavaros betegekkel végeztem. Jelenleg a pszichodrámát és a szociodrámát a szervezetfejlesztés területén használom. “A test arra is emlékszik, amit a lélek már elfelejtett” – mondta Moreno. A pszichodráma számomra a legjobb módszer arra, hogy játékban tartson és összekapcsolja a bennünk lévő segítőt a mozgással, testtudattal és önmagunkkal: azaz a valósággal.

 

 

 

Ubrankovics Dóra
Unoka Zsolt

pszichiáter, pszichoanalitikus, kognitív-viselkedés, és séma terapeuta

 

Unoka Zsolt Szabolcs, pszichiáter, pszichoanalitikus, kognitív-viselkedés, és séma terapeuta. Az elmúlt 6 évben, sémamód-dráma alapú csoportterápiákat vezetek osztályos körülmények közt  személyiség zavarral, komplex PTSD-vel élő személyek számára. Ezt a módszert használom pszichoterápiás csoportos és egyéni szupervízióban, valamint önismereti tréningeken.

 

 

 

Zánkay András

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor