Kongresszusi előadók, workshopvezetők 2023

Ajkay Klára

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízkor. Kiképző pszichoanalitikus.

Baják Gábor

kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

mentálhigiénés szakember

Beleznai Györgyi

klinikai szakpszichológus

pszichodráma vezető

 

Klinikai szakpszichológusként és pszichodráma vezetőként megszerzett tudásomra alapozva kezdtem képződni monodráma specifikus irányba. Motivációm alapja volt, hogy a pszichodráma hatékonyságát és cselekvésközpontúságát be tudjam építeni az egyéni folyamatokba is. Mindennapi tapasztalásom, hogy a monodráma alkalmazásával klienseimet valóban hatékonyabban tudom támogatni elakadásaik felismerésében, a megoldások kidolgozásában, mentalizációjuk differenciálódásában. Az elmúlt évek tapasztalata folyamatosan visszajelzést ad számomra a módszer hatékonyságáról, ami számomra is állandó motivációt jelent.

Csutak Zoltán

Pszichodráma csoportvezető

 

Csutak Zoltán vagyok, a pszichodráma mintegy két évtizede része az életemnek. Csoportvezetőként a civil csoportok mellett olyan speciális területeken is kamatoztattam a dráma-technika hatékonyságát, mint a büntetés-végrehajtás vagy a szervezetfejlesztés. A pszichodrámáról több publikációm is megjelent.
2022-től Budapesten élek.

Arnóczi Krisztina
Bakonyi Zsófia

nyelvtanár

bibliodráma vezető, pszichodráma asszisztens

 

Bakonyi Zsófia vagyok, angol szakos nyelvtanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma asszisztens, bibliodráma vezető. Magántanítás mellett szívesen vezetek szülőknek, nevelőknek csoportokat, melyekben az együttérzést segítő vizualizációs technikát (forrás: Kim John Payne: Magunkat neveljük c. könyve) is alkalmazzuk. Nagyon szeretem a bibliodrámát, vezettem több helyen csoportokat, jelenleg alkalomszerűen teszem ezt.

Bordás Éva

szociális munkás

pszichodráma vezető, monodráma tanácsadó, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, mediátor

 

Szakmai pályámat a szociális szférában kezdtem, ahol családokkal foglalkoztam, majd ezt követően deviáns viselkedésű fiatalok és fiatal felnőttek között dolgoztam. Küldetés tudatom az évek során sokat változott. Megfogalmazódott bennem az igény, hogy a lelki egészségvédelem különböző módszerei minél szélesebb körben elérhetővé válhassanak vidéken is. Ezen cél megvalósításának egyik mérföldköve az Életfonal Mentálhigiénés Élményműhely életre hívása Veszprémben. Műhelyünkben csoportokkal, egyénekkel, párokkal és családokkal foglalkozom.

Drinóczky Viktória

Drinóczky Viktória

Kiképző gyermekpszichodráma vezető

Bagotai Tamás

pszichoterapeuta

Kiképző pszichodráma pszichoterapeuta

 

Pszichodinamikus egyéni pszichoterápia, csoportanalízis, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervizor

Balázs Ambrus

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta, pszichodráma vezető

 

Balázs Ambrus vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta és pszichodráma vezető. A pszichodráma volt az első terápiás módszer, amivel találkoztam, és azóta az életem szerves részévé vált. Az utóbbi időben főleg avval foglalkozom, hogyan lehet átadni a módszer alapjait és szeretetét a pszichológus hallgatóknak.

Erdei Kata

pszichodráma vezető, kiképző gyermekpszichodráma vezető szupervízor