A Tanulmányi Bizottság határozata a pszichodráma önismereti csoportok online beszámíthatóságáról

Kedves Tagtársunk!

 

A Tanulmányi Bizottság a járványügyi helyzetre való tekintettel az Online Munkacsoport átfogó javaslatai alapján meghozta határozatát a pszichodráma önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságáról 2020. december 31-ig.

 

 • A COVID járvány idején, kényszerhelyzetben a két csoportvezető döntése alapján, a csoporttal való egyeztetés és újraszerződést követően lehet online csoportmunkát végezni.
 • Csak olyan futó csoportokban lehetséges online munka, ahol minimum 20 óra élő csoportalkalom már volt korábban; online nem indíthat senki pszichodráma önismereti csoportot.
 • Az online csoportalkalmakat az egyesületbe be kell jelenteni legkésőbb az online csoportalom napján, még a csoport előtt, minden online alkalomra vonatkozóan külön (a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre pozíciószámmal és a napi online óraszámmal).
 • Azok a csoportvezetők dolgozhatnak online térben a csoportjukkal, akik legalább 2x3 óra saját élményben vettek részt, az Egyesület szervezésében. A sajátélményű workshopon egyszerre 20 fő vehet részt.
 • Aki nem vesz részt az Egyesület által szervezett saját élményű workshopokon, az online térben csak holding munkát végezzen (amely nem számít be az óraszámba és amely után óradíj nem kérhető).
 • Az Egyesület Online Munkacsoportja vállalja, hogy a saját élmény megszerzését ingyenesen biztosítja a kollégák számára.
 • Javasoljuk intervíziós csoportok indítását is.
 • Az online megtartható pszichodráma csoport óraszáma december 31-ig maxium 30 óra (havonta maximum 10 óra összesen, részekre bontva, de egy online csoportalkalom ne legyen hosszabb 5 óránál). Ha a korlátozás rövidebb idejű, akkor értelemszerűen ez az ajánlott szám is csökkenhet.
 • Az online megtartott maximum 30 óra beszámítható a csoportfolyamat összóraszámába.
 • Az engedélyezett 30 óráért 30 óra díját kérheti el a csoportvezető.
 • Amennyiben két pszichodráma asszisztens vezet vizsgacsoportot a felsőfokú képzés részeként, online csak holding munkát végezzenek.
 • Javasoljuk, hogy ha a csoportzárás online történne, a feloldás után legyen egy személyes alkalom a csoport számára.
 • Az Online munkacsoport továbbá vállalja, hogy folyamatosan, rendszeres online találkozókon, saját élményű workshopokon dolgozik azon, hogy milyen módon, lehetőségekkel, keretekkel, gyakorlatokkal, csoportvezetői munkával lehet online térben dolgozni, a további javaslatok kidolgozása folyamatban van.

A www.pszichodrama.hu oldalon hamarosan egy új aloldalt hozunk létre, ahol az online munka szakmai és gyakorlati kérdései, tapasztalatai találhatóak.

 

Az aktuális sajátélményű workshopok itt érhetőek el.

 

Dr. Rapcsányi Éva

a Tanulmányi Bizottság elnöke

 

Baják Gábor

elnök

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

ÚJ ALKALOMMAL NOVEMBERBEN

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu