A Monodráma Munkacsoport története

A Monodráma Munkacsoport 2012-ben a Válság és megújulás kongresszust követő közgyűlésen alakult Sáfrán Zsófia kezdeményezésére. Megalakuló gyűlése az Egyesület székhelyén 2015 szeptember 29-én volt B. Bartus Zsuzsanna, Beleznai Györgyi, Perczel Erika és Sáfrán Zsófia szervezésében, további 25 egyesületi tag részvételével.  A munkacsoport ettől kezdve vált aktívvá és legitimmé, ezt követően jelent meg beszámolókkal a közgyűléseken is. 

Az első nyílt munkacsoport célja az igények megfogalmazása és a közös munka meghatározása lett. Célul tűztük ki, hogy a munkacsoport a szakmai közösséggel együtt növelje a pszichodráma egyéni munkában való elterjedését, emelje annak szakmai színvonalát. Feladata a tagok közötti információáramlás biztosítása, információs felület kialakítása. A munkacsoport működését 4 tagú vezetőség (B. Bartus, Beleznai, Perczel, Sáfrán) szervezői munkája révén tartja fenn. A céljai megvalósítása érdekében 3 almunkacsoport alakult:

1.) Monodramatikus képzés, kiképzés szervezése, koordinálása – Perczel Erika

2.) Publikációs almunkacsoport – Sáfrán Zsófia

3.) Esetmegbeszélő almunkacsoport – B. Bartus Zsuzsanna, Beleznai Györgyi

 

A hazai monodráma képzés kialakítása céljából a képzési almunkacsoportból kivált a képzés kialakításáért felelős grémium (2015. november, Csúsz Klára, Marlok Zsuzsa, Ónody Sarolta, Pintér Gábor, Tomcsányi Teodóra) melynek feladata az MPE képzési rendjéhez igazodó monodráma képzés tartalmi és jogosultsági elemeinek kidolgozása a magyarországi mentálhigénés és klinikai ellátás törvényi szabályozásának megfelelően. További információ a grémium munkájáról és a hazai monodráma képzésről a Monodráma képzés, Grémium címszó alatt olvasható.

Az elmúlt évek munkája 2019-re szükségessé tette, hogy a monodráma munkacsoport külső és belső kapcsolataiban egyértelmű, átlátható entitásként szerepeljen, körvonalazott feladatkört, hatáskört, felelősségi kört alakítson ki.

A vezetőségi tagságáról Sáfrán Zsófia lemondott, Lukács Ritát delegálta maga helyett. 

A vezetőség feladata a munkacsoport képviselete a Magyar Pszichodráma Egyesületen belül, és más külső szakmai területeken.

Az almunkacsoportok munkájának koordinálása, összefogása; jogi és etikai megfelelőség biztosítása. A monodráma munkacsoport vezetősége demokratikus elveken működik, egységes véleményt fogalmaz meg és képvisel.  

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu