Monodráma képzés indul (II. csoport)

MONODRÁMA KIKÉPZŐ PROGRAM

II. csoport, 2020 februártól.

A MPE keretében meghirdetésre kerül a 2. „pilot” monodráma képzés, amiért sikeres teljesítés esetén tanúsítvány jár.

A pilot képzési csoportok tapasztalatai alapján alakul ki a végleges Monodráma képzési rend, mely a teljes MPE Képzési Rendbe illeszkedve kibővíti az eddig csak csoportos képződési lehetőségeket.

 

 

 

A képzés célja: Pszichodramatisták számára egyéni pszichoterápiás vagy tanácsadói pszichodráma képzés a kompetenciahatárok betartása mellett. Ennek alapján két „szakirányon – pszichoterapeuta és segítő” halad a képzés, részben közös, részben párhuzamos tartalmakkal.

A képzési bemeneti feltételei: (1) pszichodráma vezetői vagy pszichodráma pszichoterapeuta végzettség, (2) egyéni segítői kompetenciát igazoló alap BA - vagy szakirányú végzettség, és (3) legalább egy év gyakorlati egyéni terápiás, ill. segítői tevékenység. A jelentkezőnek mindezt a jelentkezéskor igazolnia kell.

További feltétel: a képzés lezárásának feltétele, a képzési időn felül, 90 óra egyéni terápiás, monodramatikus saját élmény megszerzése, nem a saját kiképzőknél. (Egy akkreditált pszichoterápiás módszerben korábban megszerzett és igazolt egyéni saját élmény 90 órában beszámítható a képzésbe. Ebben az esetben csak 30 óra kiegészítő monodramatikus saját élmény megszerzése szükséges, mely a képzés része.)

A képzési idő: 180 óra, tanuló csoportban, egymásra épülő 6 modulban. A modulok tartalmát lásd a teljes anyagban az Egyesület honlapján. A tanácsadói és pszichoterápiás ág moduljai részben átfedik egymást.

A képzési időpontok: a csoport 2020. feburártól indul, havi egy keddi napon 9.30-18.00 óráig Budapesten.

A csoport vezetői részt vettek a képzési rend kidolgozásában:

• Dr. Marlok Zsuzsa egyetemi docens, kiképző pszichodráma vezető, szupervízor, mentálhigiénés szakember Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 20/ 6663 184

• Dr. Perczel Erika pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos, pszichodráma pszichoterapeuta Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

• Dr. Török Gábor Pál egyetemi adjunktus, pszichodráma vezető, lelkigondozó Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Érdeklődni és jelentkezni lehet (a teljes ideiglenes képzési rend elolvasása után) telefonon, vagy bármelyik képzőnél emailen.

Az alapfeltételeknek megfelelő jelentkezők első interjún vesznek részt előre egyeztetett időpontban.

 

 

 

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu