Monodráma képzés

MONODRÁMA KIKÉPZŐ PROGRAM
Felhívás jelentkezésre

 

 


A MPE keretében több éves munkával elkészült és a TB által elfogadásra került az  ideiglenes Monodráma képzési rend  (a részleteket a teljes szöveggel ide kattintva olvashatod), melynek alapján a következő félévben „pilot” ráépített monodráma képzés indul. Az első évfolyam(ok)at sikerrel teljesítők tanúsítványt kapnak. E csoport(ok) tapasztalatai alapján alakítjuk majd ki a végleges Monodráma képzési rendet, mely a teljes MPE Képzési Rendbe illeszkedik majd, kibővítve az eddig csak csoportos képződési lehetőségeket.

A képzés célja: Pszichodramatikus ismeretekkel rendelkezők számára egyéni pszichoterápiás vagy tanácsadói dramatikus munkára történő felkészítés,  a kompetenciahatárok tiszteletben tartásával. Ennek alapján két „szakirányon” halad a képzés, melyek részben közös, részben párhuzamos tartalmúak.

A képzési bemeneti feltételei: (1) pszichodráma pszichoterapeuta vagy pszichodráma vezetői végzettség, és  (2) egyéni segítői kompetenciát igazoló alap BA - vagy szakirányú végzettség, és (3) legalább egy év gyakorlati egyéni segítői tevékenység. A jelentkezőnek mindezt a jelentkezéskor igazolnia kell.

A képzési idő 180 óra, tanuló csoportban, egymásra épülő 6 modulban. A modulok tartalmát lásd a teljes anyagban. A pszichoterápiás és tanácsadói ág moduljai részben átfedik egymást.

A képzés lezárásának feltétele a képzési időn felül 90 óra egyéni terápiás, monodramatikus saját élmény megszerzése, nem a saját kiképzőknél. (Egy akkreditált pszichoterápiás módszerben korábban megszerzett és igazolt egyéni saját élmény 90 órában beszámítható a képzésbe. Ebben az esetben csak 30 óra kiegészítő monodramatikus saját élmény megszerzése szükséges.)

A képzés 2019 márciusában indul, havi egy pénteki napon 9.30-18.00h Budapesten. Az első félévi időpontok: 2019 március 8, április 5, május 10, június 7

E csoportot vezető kiképzők (mindhárman a Monodráma grémium tagjai):

  • Dr.Ónody Sarolta pszichiáter főorvos, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0630 3667591)
  • Dr.Pintér Gábor klinikai szakpszichológus, c. egyetemi tanár, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0620 3291012)
  • Dr.Tomcsányi Teodóra, klinikai szakpszichológus, Prof. emerita, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor (Mobil: 0620 8259590)

 

 

Érdeklődni lehet (a teljes ideiglenes képzési rend elolvasása után) telefonon bármelyik kiképzőnél.

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet Pencz Berni szervezőnél.

Az alapfeltételeknek megfelelő jelentkezők első interjún vesznek részt egyeztetett időpontban.

Hírek

Sajátélményű online workshopok az Online Munkacsoport szervezésében

Kedves Kollégák!

Az Online Munkacsoport tagjai az alábbi sajátélményű workshopokat tartják a tagok részére (az önismereti csoportok online alkalmainak beszámíthatóságát elősegítve, ld. a TB határozatát):

Bővebben...  
Állásfoglalás online csoportmunka beszámíthatóságáról

Kedves Tagtársunk!

 

Többen fordultatok a Tanulmányi Bizottsághoz azzal kérdéssel, hogy az online megtartott csoportfoglalkozások beszámíthatóak-e a csoportfolyamat óraszámába.
A Tanulmányi Bizottság megtárgyalta a kérdést és a következő állásfoglalást alakította ki:

Bővebben...  
OMG - Online Monodráma Guideline

A Monodráma Munkacsoport olyan általános és drámaspecifikus szempontokat állított össze, amelyeket érdemes átgondolni, amikor az online térben monodrámázunk. Ezeket a kérdéseket irányadóként fogalmaztuk meg, az elmúlt pár hónap karantén időszakának tapasztalatai alapján. Szívesen veszünk további szempont javaslatokat. Az OMG - Online Monodráma Guideline itt olvasható.

 
Képzési Rend módosítása

A Magyar Pszichodráma Egyesület Tanulmányi Bizottsága a Vezetősséggel egyetértésben 2020. szeptember 10-én módosította a Képzési Rendet. A módosított Képzési Rend itt olvasható.

 
Kamaszcsoport indul ősszel

12 alkalmas önismereti pszichodráma csoport indul 16-19 éves serdülőknek a Móricz Zsigmond körtér közelében.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu