Erasmus+ projekt

Elindult a második Erasmus+ projektünk, a Performes2.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/sociodramanetwork/

A stáb tagjai: Horváth Kata koordinátor, Blaskó Ágnes, Durst Móni, Galgóczi Krisztina, Juhacsek Petra, Kocsi Andrea Zsuzsanna, Pados Eszter

sociodramanetwork@gmail.com

 

PERFORMERS projekt

Kedves Egyesületi Tagok!

Mint bár bizonyára többen hallottatok róla egyesületünk idén elindít egy nemzetközi szociodráma programot együttműködésben más európai (portugál, görög, svéd) pszichodráma szervezetekkel és hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozó intézményekkel. Magyarországi partnerünk a Budapesti Javítóintézet és társ intézményei (javítóintézetek és speciális nevelőotthonok). 

A program hosszútávú céljai:

  • a szociodráma integrálása az egyes országok így a hazai pszichodráma képzésbe
  • egy európai szociodráma minimál képzési sztenderd kidolgozásaa FEPTO számára.
  • a szociodráma módszer implementálása a marginalizált fiatalokkal foglalkozó intézményekben.

A program szakmai vezetője Teszáry Judith. A hazai stáb szakmai vezetője Fedor Béla. A program nemzetközi koordinátora Horváth Kata.

Az előkészítő munka illetve a tavaszi és őszi felhívásaink nyomán alakult ki az a 11 fős stáb, akik a programon közösen dolgozunk (Fedor Béla, Horváth Kata, Blaskó Ági, Molnár Erika, Ganyu Boróka, Kocsi Andrea, Pados Eszter, Hamvas Szilárd, szupervizorként Pintér Gábor, adminisztrátorként Juhacsek Petra és Tauszig Klára).

Az egyesület vezetőségének kiemelt célja, hogy minden a módszer iránt érdeklődő pszichodráma vezető közvetlenül profitáljon a program életre hívásából. A következő másfél évben több hazai és nemzetközi trénerek által vezetett, az egyesület minden tagja számára nyitott szociodráma ws fog megvalósulni.   Ezeket az egyesület honlapján illetve a program készülő web és facebook oldalán is meghirdetjük majd.

A programmal kapcsolatban bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk. Kérjük, hogy a sociodramanetwork@gmail.com címre írjatok.

 

Üdvözlettel,
Horváth Kata
Koordinátor 

Cikk a projektről a Fepto News-ban (45. oldal)