A csoportdinamika „tervezése” és alkalmazása a pszichodráma gyakorlatában, dinamikai helyzetek kezelése (csoportdinamika workshop)

 
A csoportdinamika nélkülözhetetlen minden csoport terápiás irányzat számára. A pszichodráma három „alap pillére” G. Leutz szerint a szerepteória a PD technikákkal, a szociális atom és a csoportdinamika. A csoportdinamika tanulása lehetetlen a saját élmény nélkül – ezért kell ezt a témát mindig 2 napos workshopon vennünk – beszélhetnénk erről „általában”, de hogy dolgozni is tudjunk, a saját dinamikánkon való tanulás az, ami megélhető, érthető igazán. Használjuk a csoporttagok korábbi csoport élményeit, tapasztalatait is. Témánk a csoportok dinamikai szempontból való elemzése, tervezése, követése, vezetése. Veszünk alapvető elméleti tudnivalókat is, és témánk a csoportok dinamikai „fejlődése” is. Fontos rész az ad hoc dinamikai helyzetek, konfliktusok dramatikus kezelése, a kapcsolati tisztázások módjai, a vezető beavatkozásai, intervenció kritikus helyzetekben. A workshopot PD vezetőknek vagy erre a szakmára készülőknek ajánlom, a részvétel során az érdeklődésen túl feltételezem a PD gyakorlatot.
 
Időpont: 2019. április 16-17.
Helyszín: 1123 Bp. Győri út 2/c II. em. 6.sz.
Ára: 20 eFt/nap, összesen 40 eFt (plusz áfa)
Vezető: Goda Gyula kiképző pszichodráma vezető, szupervízor
jelentkezni lehet:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
A workshop a Képzési Rendnek megfelelően a felsőfokú pszichodráma képzés részeként beszámítható.

Hírek

Év dolgozata pályázat 2019.

Kedves Kolléga!

A MPE Vezetősége ismét meghirdette "Az év dolgozata" pályázatot mindazoknak, akik 2018. január 1. és 2019. június 22. között sikeres felsőfokú vizsgát tettek/tesznek és egyesületi tagok.

Bővebben...  
Pszichodráma tábor

2019. augusztus 7-11., Tihanyban

Saját út - vágyott cél címmel

www.pszichodramamost.hu

Bővebben...  

Akkreditált pedagógus továbbképzés indul

A pedagógus hivatásszemélyiség fejlesztése címmel akkreditált pedagógus továbbképzés indul 2019. július 4-én Kónya Olga és Dr. Nagy Zsuzsanna vezetésével.

Bővebben...

 
Monodráma képzés indul (II. csoport)

MONODRÁMA KIKÉPZŐ PROGRAM

II. csoport, 2019 őszétől

A MPE keretében meghirdetésre kerül a 2. „pilot” monodráma képzés, amiért sikeres teljesítés esetén tanúsítvány jár. Bővebben...  

Pszichoterápia folyóirat pályázata

Megcsúszások – avagy megállunk-e a csúszós lejtőn?

Képzésünk során megtanuljuk, hogyan működjünk, hogyan viselkedjünk terápiás helyzetekben. Egy tökéletes világban a segítő mindig empatikus, egyszerre neutrális és elfogadó, hol tükör, hol meg konténer és még sorolhatnánk. A valóság persze néha más. Mi van olyankor, ha a terapeuta éhes, fáradt vagy egyszerűen rossz napja van? Bővebben...  

Aktuális nemzetközi pszichodráma események

Bővebben...

 
Életszövet 30 - pszichodráma kongresszus


Egyesületünk 30 éves évfordulóját szeretnénk méltó módon megünnepelni novemberi kongresszusunkon, melynek címe: Életszövet 30. A szervező csapat kezei alatt már ég a munka, és szeretnénk, hogy te is minél hamarabb rá tudj hangolódni az együttlétre.

Új honlapunkon figyelemmel kísérheted a tudnivalókat a programról és a jelentkezésről, és itt fogjuk megosztani bemelegítő gondolatainkat is. Kezdj el hangolódni, és vésd be a dátumot piros betűkkel a naptáradba! 2019. november 29-30., december 1!

A kongresszus honlapja: https://www.kongresszus.pszichodrama.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Magyar-Pszichodráma-Egyesület-194622011341975/?tn-str=k*F

Instagram: MPE_Magyar Pszichodráma Egyesület

 

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu