Érintések Improvizációs Színpad

Cikkek

ÉRINTÉSEK IMPROVIZÁCIÓS SZÍNPAD    

 A társulat 1997-ben alakult. Előadásaikon az ún. "playback" technikát alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy "visszajátsszák" a közönség történeteit. Az előadások a közönség és a játszók közötti interakcióra épülnek. Megelevenednek a nézők hangulatai, érzelmei, történetei. Nem szokványos színházi előadásról van szó. Nincs előre megírt, megrendezett darab. A közönség az író, és a rendező, a játszók pedig "szobrászok", akik az elmesélt hangulatot formába öntik, eljátsszák, és ajándékként adják vissza a mesélőnek.

Az előadások – az improvizáció jellegéből fakadóan - egyszeriek, megismételhetetlenek. A játszók olyan nem hivatásos színészek, akik kedvtelésből és mások örömére művelik a történet-játszásnak ezt a különleges formáját, mert hisznek abban, hogy egy-egy megérintődés, gyógyító is lehet. Fogyasztóivá szürkülő világunkban az Érintések Improvizációs Színpad tagjai előadásukkal meg próbálnak emberi gesztusokat, érzelmeket csempészni a nézők életébe. Legalább másfél órára…

Tagok:
Barabás Károly, Gudricza Csilla, Nacsa Hajnalka, Korom István, Papp Lajos, Pelle József, Szécsi Tibor, Tóth Csaba.

Játékmester:
Fodor Gábor

Az elmúlt években több mint száz fellépésük volt. Néhány a legfontosabbak közül: Művészetterápiás Világkongresszus, Budapest, Pszichiátriai Kongresszus, Szeged, Mentálhigiénés Alapprogram, Zánka, Nevelési Tanácsadók Konferenciája, Szolnok.
Közreműködtek drogprevencióval, családi éltre neveléssel kapcsolatos filmekben. Tagjai a Nemzetközi Playback Hálózatnak (International Playback Theatre Network). Tartanak improvizációs work-shopokat, önismereti, szervezetfejlesztő, csapatépítő tréningeket.

További információ:
Fodor Gábor +36/30/4878784

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.erintesek.hu

Hírek

II. budapesti Max Clayton Memorial pszichodráma workshop

(klasszikus pszichodráma workshop, melyen a workshop résztvevői vezetik egymást) 
időpont: 2017. november 24-25. (pénteken 18-tól 21 óráig, szombaton 10-től 19 óráig) Bővebben...  

Felsőfokú vizsgák 2017. november-december

Értesítjük a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjait, hogy 2017. november 8-án, november 24-én és december 1-jén felsőfokú vizsga lesz.

Bővebben...  
Serdülő csoport indul ősszel

14-16 éveseknek 50 órás önismereti csoportok indulnak 2017. szeptember-októberben.

Bővebben...  
Pd virtuális könyvtár

Kedves Dramatisták!
 
Mindannyian tudjuk, hogy drámázni jó és hasznos. Drámáról olvasni is jó és hasznos.
Biztos te is számtalanszor kerültél olyan helyzetbe, hogy utánaolvasnál egy témának, de már mindent ismersz, ami elérhető. Mi lehet ilyenkor a megoldás??? A virtuális közösségi könyvtár. Bővebben...  

30 és 60 órás csoport ősztől

Ősztől 30 órás pszichodráma önismereti csoport indul fiatal felnőtteknek, valamint 60 órás pszichodráma önismereti csoport felnőtteknek.

Bővebben...

 

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu