Érintések Improvizációs Színpad

Cikkek

ÉRINTÉSEK IMPROVIZÁCIÓS SZÍNPAD    

 A társulat 1997-ben alakult. Előadásaikon az ún. "playback" technikát alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy "visszajátsszák" a közönség történeteit. Az előadások a közönség és a játszók közötti interakcióra épülnek. Megelevenednek a nézők hangulatai, érzelmei, történetei. Nem szokványos színházi előadásról van szó. Nincs előre megírt, megrendezett darab. A közönség az író, és a rendező, a játszók pedig "szobrászok", akik az elmesélt hangulatot formába öntik, eljátsszák, és ajándékként adják vissza a mesélőnek.

Az előadások – az improvizáció jellegéből fakadóan - egyszeriek, megismételhetetlenek. A játszók olyan nem hivatásos színészek, akik kedvtelésből és mások örömére művelik a történet-játszásnak ezt a különleges formáját, mert hisznek abban, hogy egy-egy megérintődés, gyógyító is lehet. Fogyasztóivá szürkülő világunkban az Érintések Improvizációs Színpad tagjai előadásukkal meg próbálnak emberi gesztusokat, érzelmeket csempészni a nézők életébe. Legalább másfél órára…

Tagok:
Barabás Károly, Gudricza Csilla, Nacsa Hajnalka, Korom István, Papp Lajos, Pelle József, Szécsi Tibor, Tóth Csaba.

Játékmester:
Fodor Gábor

Az elmúlt években több mint száz fellépésük volt. Néhány a legfontosabbak közül: Művészetterápiás Világkongresszus, Budapest, Pszichiátriai Kongresszus, Szeged, Mentálhigiénés Alapprogram, Zánka, Nevelési Tanácsadók Konferenciája, Szolnok.
Közreműködtek drogprevencióval, családi éltre neveléssel kapcsolatos filmekben. Tagjai a Nemzetközi Playback Hálózatnak (International Playback Theatre Network). Tartanak improvizációs work-shopokat, önismereti, szervezetfejlesztő, csapatépítő tréningeket.

További információ:
Fodor Gábor +36/30/4878784

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.erintesek.hu

Hírek

Pszichodráma bemutató januárban

„Pszichodráma kóstolgató” címen bemutató estet tartunk felnőtteknek, január 26-án (péntek) este,18–21 óráig a Nyugati térhez közel. Olyan érdeklődőket várunk, akik most szeretnék megismerni ezt a különleges módszert.
Az est folyamán lehetőséget teremtünk a pszichodráma módszerének élményszintű megismerésére. Bepillantást nyerhetsz ebbe a sajátos önismereti munkába, megtapasztalhatod az együtt játszás örömét és a csoport megtartó erejét.
A nyílt est önköltséges, részvételi díja 2.000,- .
Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  vagy  06 20 211 36 31 (Tóthné Ica)
Információ rólunk: www.eletvonat.eoldal.hu 

 
Pd virtuális könyvtár

Kedves Dramatisták!
 
Mindannyian tudjuk, hogy drámázni jó és hasznos. Drámáról olvasni is jó és hasznos.
Biztos te is számtalanszor kerültél olyan helyzetbe, hogy utánaolvasnál egy témának, de már mindent ismersz, ami elérhető. Mi lehet ilyenkor a megoldás??? A virtuális közösségi könyvtár. Bővebben...  

Egyesületek szakmai programjai 2018-ban

Egyesületek szakmai programjai 2018-ban

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu