Klinikai workshop

Cikkek

Forgószínpad: Ami elől van - és ami hátul

Pszichodráma workshop pszichoanalitikus (tárgykapcsolati) szemléletben

Hely: Budapest, Gellért térnél

vezeti: Dr. Móra László Xavér kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, pszichoanalitikus

            Csáky-Pallavicini Krisztina pszichodráma pszichoterapeuta

 

Klienseink, pácienseink viselkedését és a csoportfolyamatokat nemcsak az „elől levő”, nyíltan megjelenő érzelmek, képek, történetek határozzák meg, hanem az is, ami „hátul van”: ami tudatosan, vagy tudattalanul el van rejtve. A pszichodráma csoportvezető / pszichoterapeuta meglepetéssel szembesülhet azzal, hogy a csoport légköre, témái vagy történései egyik pillanatról a másikra hogy meg tudnak változni, olyan problémák, történetek, érzelmek és indulatok kerülhetnek elő, amelyeknek talán eddig nem látta jelét, és a csoporttagok is új arcukat mutathatják. Időnként maga a csoportvezető is olyan érzelmeket él át, amelyek szokatlanok a számára.

Mi történik ilyenkor? Felkészülhet-e a csoportvezető ezekre a váltásokra? Ha megtörténnek, mit kezdjen velük? Az egyes dramatikus technikákat hogyan használhatja a vezető ilyenkor?

Az első nap Otto Kernberg pszichoanalitikus személyiség-elméletének alapjait mutatjuk meg dramatikus elemekkel, és hogy támaszkodhatunk erre a tudásra a csoportos (vagy akár egyéni) munka során.

A második nap során járjuk körbe, hogy az egyes elhárító mechanizmusok hogyan jelennek meg a csoportfolyamatban, és hogy a különböző személyiségstruktúrájú személyek pszichodinamikája ebben milyen szerepet játszik.

A műhely elmélet és gyakorlat integrációjára épül. A klinikai és csoportdinamikai kérdéseket dramatikusan is bemutatjuk.

A csoport a pszichodráma vezető képzésbe klinikai workshopjaként (vagy szabadon választott workhopként) beszámítható összesen 20 órában. A két nap egymásra épül, ezért csak együtt lehet rájuk jelentkezni.

Érdeklődni és jelentkezni lehet Móra László Xavérnál: 20/3940588; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: www.mora.5mp.eu

Részvételi díj a két napra: 35.000 Ft.

Hírek

II. budapesti Max Clayton Memorial pszichodráma workshop

(klasszikus pszichodráma workshop, melyen a workshop résztvevői vezetik egymást) 
időpont: 2017. november 24-25. (pénteken 18-tól 21 óráig, szombaton 10-től 19 óráig) Bővebben...  

Felsőfokú vizsgák 2017. november-december

Értesítjük a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjait, hogy 2017. november 8-án, november 24-én és december 1-jén felsőfokú vizsga lesz.

Bővebben...  
Serdülő csoport indul ősszel

14-16 éveseknek 50 órás önismereti csoportok indulnak 2017. szeptember-októberben.

Bővebben...  
Pd virtuális könyvtár

Kedves Dramatisták!
 
Mindannyian tudjuk, hogy drámázni jó és hasznos. Drámáról olvasni is jó és hasznos.
Biztos te is számtalanszor kerültél olyan helyzetbe, hogy utánaolvasnál egy témának, de már mindent ismersz, ami elérhető. Mi lehet ilyenkor a megoldás??? A virtuális közösségi könyvtár. Bővebben...  

30 és 60 órás csoport ősztől

Ősztől 30 órás pszichodráma önismereti csoport indul fiatal felnőtteknek, valamint 60 órás pszichodráma önismereti csoport felnőtteknek.

Bővebben...

 

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu