Klinikai workshop

Cikkek

Forgószínpad: Ami elől van - és ami hátul

Pszichodráma workshop pszichoanalitikus (tárgykapcsolati) szemléletben

Hely: Budapest, Gellért térnél

vezeti: Dr. Móra László Xavér kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, pszichoanalitikus

            Csáky-Pallavicini Krisztina pszichodráma pszichoterapeuta

 

Klienseink, pácienseink viselkedését és a csoportfolyamatokat nemcsak az „elől levő”, nyíltan megjelenő érzelmek, képek, történetek határozzák meg, hanem az is, ami „hátul van”: ami tudatosan, vagy tudattalanul el van rejtve. A pszichodráma csoportvezető / pszichoterapeuta meglepetéssel szembesülhet azzal, hogy a csoport légköre, témái vagy történései egyik pillanatról a másikra hogy meg tudnak változni, olyan problémák, történetek, érzelmek és indulatok kerülhetnek elő, amelyeknek talán eddig nem látta jelét, és a csoporttagok is új arcukat mutathatják. Időnként maga a csoportvezető is olyan érzelmeket él át, amelyek szokatlanok a számára.

Mi történik ilyenkor? Felkészülhet-e a csoportvezető ezekre a váltásokra? Ha megtörténnek, mit kezdjen velük? Az egyes dramatikus technikákat hogyan használhatja a vezető ilyenkor?

Az első nap Otto Kernberg pszichoanalitikus személyiség-elméletének alapjait mutatjuk meg dramatikus elemekkel, és hogy támaszkodhatunk erre a tudásra a csoportos (vagy akár egyéni) munka során.

A második nap során járjuk körbe, hogy az egyes elhárító mechanizmusok hogyan jelennek meg a csoportfolyamatban, és hogy a különböző személyiségstruktúrájú személyek pszichodinamikája ebben milyen szerepet játszik.

A műhely elmélet és gyakorlat integrációjára épül. A klinikai és csoportdinamikai kérdéseket dramatikusan is bemutatjuk.

A csoport a pszichodráma vezető képzésbe klinikai workshopjaként (vagy szabadon választott workhopként) beszámítható összesen 20 órában. A két nap egymásra épül, ezért csak együtt lehet rájuk jelentkezni.

Érdeklődni és jelentkezni lehet Móra László Xavérnál: 20/3940588; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: www.mora.5mp.eu

Részvételi díj a két napra: 35.000 Ft.

Hírek

Egyesületek szakmai programjai 2018-ban

Egyesületek szakmai programjai 2018-ban

Bővebben...  

A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület konferenciája

2018. október 12-13.

100/25: A megkerülhetetlen tudattalan

Bővebben...  

Playback műhely a Thalassa Házban

Képzésben lévő és kiképzett pszichodramatisták számára személyes élményen alapuló tapasztalatot szeretnénk nyújtani arról, hogyan működik a playback egy terápiás közösségben. Bővebben...  

PTSZ II. konferencia

A Pszichoterápiás Tanács Szövetség II. konferenciája 2018. november 24-én lesz. Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu