Klinikai workshop

Cikkek

Forgószínpad: Ami elől van - és ami hátul

Pszichodráma workshop pszichoanalitikus (tárgykapcsolati) szemléletben

Hely: Budapest, Gellért térnél

vezeti: Dr. Móra László Xavér kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, pszichoanalitikus

            Csáky-Pallavicini Krisztina pszichodráma pszichoterapeuta

 

Klienseink, pácienseink viselkedését és a csoportfolyamatokat nemcsak az „elől levő”, nyíltan megjelenő érzelmek, képek, történetek határozzák meg, hanem az is, ami „hátul van”: ami tudatosan, vagy tudattalanul el van rejtve. A pszichodráma csoportvezető / pszichoterapeuta meglepetéssel szembesülhet azzal, hogy a csoport légköre, témái vagy történései egyik pillanatról a másikra hogy meg tudnak változni, olyan problémák, történetek, érzelmek és indulatok kerülhetnek elő, amelyeknek talán eddig nem látta jelét, és a csoporttagok is új arcukat mutathatják. Időnként maga a csoportvezető is olyan érzelmeket él át, amelyek szokatlanok a számára.

Mi történik ilyenkor? Felkészülhet-e a csoportvezető ezekre a váltásokra? Ha megtörténnek, mit kezdjen velük? Az egyes dramatikus technikákat hogyan használhatja a vezető ilyenkor?

Az első nap Otto Kernberg pszichoanalitikus személyiség-elméletének alapjait mutatjuk meg dramatikus elemekkel, és hogy támaszkodhatunk erre a tudásra a csoportos (vagy akár egyéni) munka során.

A második nap során járjuk körbe, hogy az egyes elhárító mechanizmusok hogyan jelennek meg a csoportfolyamatban, és hogy a különböző személyiségstruktúrájú személyek pszichodinamikája ebben milyen szerepet játszik.

A műhely elmélet és gyakorlat integrációjára épül. A klinikai és csoportdinamikai kérdéseket dramatikusan is bemutatjuk.

A csoport a pszichodráma vezető képzésbe klinikai workshopjaként (vagy szabadon választott workhopként) beszámítható összesen 20 órában. A két nap egymásra épül, ezért csak együtt lehet rájuk jelentkezni.

Érdeklődni és jelentkezni lehet Móra László Xavérnál: 20/3940588; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

honlap: www.mora.5mp.eu

Részvételi díj a két napra: 35.000 Ft.

Hírek

Pszichodráma kóstolgató

Március 9-én péntek este "Pszichodráma kóstolgató" címen bemutató estet tartunk a Nyugati térhez közel, 18 -21 óráig. Az est folyamán lehetőséget teremtünk a pszichodráma módszerének élményszintű megismerésére, bepillantást nyerhetsz az önismereti munkába, megtapasztalhatod az együtt játszás örömét, a csoport megtartó erejét. Bővebben...  

Módszertani sokszínűség a pszichodrámában - Szakmai est

A rendezvény során meghatározó szellemi hátteret képviselő pszichodráma pszichoterapeuták, illetve vezetők esetbemutatásával fogunk megismerkedni. Egy előre preparált esetet fognak meghatározott ideig vezetni egymás után. Ezt követően tisztázó kérdéseket lehet nekik feltenni az általuk megjelenített beavatkozások kapcsán, amit az ő szabad megszólalásuk követ. Az est kötetlen vitában folytatódik, ami alkalmat ad a szakmai ars poeticák mélyebb megismerésére.

Bővebben...  
Női csoport indul februárban

Nőnek lenni jó!?
Szunnyadó női energiáink felébresztése.

Női csoport, kéthetente kedden  18h 30’- 20h 30’ /Tíz alkalommal/
Helyszín: Szt. Margit Gimnázium XI. ker. Villányi út 5 – 7  / 158. terem /
Csoportvezető: PudicsZsuzsanna  pszichodráma vezető
Csoportkezdés: 2018. február 27.

Bővebben...  

Pd virtuális könyvtár

Kedves Dramatisták!
 
Mindannyian tudjuk, hogy drámázni jó és hasznos. Drámáról olvasni is jó és hasznos.
Biztos te is számtalanszor kerültél olyan helyzetbe, hogy utánaolvasnál egy témának, de már mindent ismersz, ami elérhető. Mi lehet ilyenkor a megoldás??? A virtuális közösségi könyvtár.

Bővebben...  
A Pszichoterápia folyóirat 2018-as konferenciája

REND: A BONTÁS RONTÁS?

Megújulás terápiában, tanácsadásban

A Pszichoterápia folyóirat 14. konferenciája, 

2018. május 18-19.

, www.mentalport.hu

MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu