Szociális munkacsoport

Cikkek

Vezetője:

Falvai Rita
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


szAz MPE által akkreditálásra benyújtott szakmai identitás- és készségfejlesztő csoport programját és a csoportvezetésre jelentkezők személyét az Országos Szociális és Gyermekvédelmi Továbbképzési és Szakvizsga Bizottság 2004. januárjában minősítette.

A továbbképzési program címe: A szociális ágazatban dolgozó segítő szakemberek szakmai tudatosságának fejlesztése dramatikus eszközökkel.
A program célja: A segítői identitás erősítése, a segítő szakemberek problémamegoldó és konfliktuskezelő készségeinek fejlesztése, a kliensekkel és a szakmai közeggel való kapcsolat optimalizálása érdekében.

A 30 órás továbbképzés pontértéke a szociális ágazatban dolgozók számára 35 pont. A minősítés 2008. december 31-ig érvényes.

A továbbképzés kizárólag a pályázatban leírt feltételekkel szervezhető, módosításra nincsen lehetőségünk. Ez azt is jelenti, hogy csak a programra már jelentkezett, szakmai önéletrajzukat és végzettségüket igazolók vezethetik ezt a képzést, mivel a szociális akkreditálás során nem csak a programot, hanem a személyeket is minősítik. 2003. őszéig az Egyesületből 9 fő jelentkezett a felhívásra, így 2006-ig, ebben a programban csak az alábbiakban felsorolt személyek vezethetnek minősített szociális továbbképzést: Baráth Tibor, Faludy Judit, Falvai Rita, Kende Sándor, Kovács Éva, Papp Ákos, Dr. Pintér Gábor, Szabó Ferenc, Vályi Nagy Ibolya.


sz kÉrdeklődés esetén további információt nyújt a program koordinálásáért felelős személy:
Falvai Rita
tel.: 06/70/317-3796
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Hírek

Pszichodráma kóstolgató

Március 9-én péntek este "Pszichodráma kóstolgató" címen bemutató estet tartunk a Nyugati térhez közel, 18 -21 óráig. Az est folyamán lehetőséget teremtünk a pszichodráma módszerének élményszintű megismerésére, bepillantást nyerhetsz az önismereti munkába, megtapasztalhatod az együtt játszás örömét, a csoport megtartó erejét. Bővebben...  

Módszertani sokszínűség a pszichodrámában - Szakmai est

A rendezvény során meghatározó szellemi hátteret képviselő pszichodráma pszichoterapeuták, illetve vezetők esetbemutatásával fogunk megismerkedni. Egy előre preparált esetet fognak meghatározott ideig vezetni egymás után. Ezt követően tisztázó kérdéseket lehet nekik feltenni az általuk megjelenített beavatkozások kapcsán, amit az ő szabad megszólalásuk követ. Az est kötetlen vitában folytatódik, ami alkalmat ad a szakmai ars poeticák mélyebb megismerésére.

Bővebben...  
Női csoport indul februárban

Nőnek lenni jó!?
Szunnyadó női energiáink felébresztése.

Női csoport, kéthetente kedden  18h 30’- 20h 30’ /Tíz alkalommal/
Helyszín: Szt. Margit Gimnázium XI. ker. Villányi út 5 – 7  / 158. terem /
Csoportvezető: PudicsZsuzsanna  pszichodráma vezető
Csoportkezdés: 2018. február 27.

Bővebben...  

Pd virtuális könyvtár

Kedves Dramatisták!
 
Mindannyian tudjuk, hogy drámázni jó és hasznos. Drámáról olvasni is jó és hasznos.
Biztos te is számtalanszor kerültél olyan helyzetbe, hogy utánaolvasnál egy témának, de már mindent ismersz, ami elérhető. Mi lehet ilyenkor a megoldás??? A virtuális közösségi könyvtár.

Bővebben...  
A Pszichoterápia folyóirat 2018-as konferenciája

REND: A BONTÁS RONTÁS?

Megújulás terápiában, tanácsadásban

A Pszichoterápia folyóirat 14. konferenciája, 

2018. május 18-19.

, www.mentalport.hu

MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Bővebben...  

Bejelentkezés

Ha Ön tagja az egyesületnek, lépjen be saját profiljával!
- Elfelejtette jelszavát?
- Elfelejtette felhasználónevét?

Oldaltérkép

 

           A Magyar Pszichodráma Egyesület támogatója a Rackhost Zrt.      www.rackhost.hu